Blog: Op avontuur met een huurwagen van Sunny cars!

Deel dit artikel

Op avontuur met een huurwagen van Sunny cars!

Van avontuurlijke reizen tot ontspannen vakanties, onze experts delen hun inzichten en tips over het huren van auto's op verschillende bestemmingen. Leer hoe Sunny Cars de perfecte rijervaring creëren voor elke reisbehoeften. Mis deze verhalen niet en ontdek hoe het huren van een auto met Sunny Cars het verschil kan maken op jouw reis!

Reis mee naar Tenerife met Eveline Vermeulen (Selectair Maldo Reizen Maldegem)

Half oktober vertrokken we voor een rustvakantie naar Tenerife. Nog even het mooie weer opzoeken en genieten van de rust nu in België de herfst is aangebroken. Na ja, rust als reisagent lukt niet echt tijdens een vakantie. Ik ben altijd getriggerd om de bestemming te (her)ontdekken. En hoe kan je dit beter doen dan met een huurwagen van Sunny Cars.
 
Bij aankomst op de luchthaven van Tenerife worden we in het Nederlands aangesproken aan de balie van de verhuurmaatschappij. Voor vele klanten die het Spaans of Engels niet onder de knie hebben, is  dit al een pluspunt, dus het noteren waard. We tekenen alle formulieren, de rijbewijzen worden ingelezen (die inclusief was) en 5 minuten stonden we met de sleutels in de hand naast onze Fiat 500.
 
Met twee koffers en een trolley waren we bang dat een Fiat 500 misschien te klein was, maar niks was minder waar. Het lukte ons om deze in de auto te plaatsen en weg waren we. Met de warme zon op ons gezicht snorden we over de Spaanse wegen van Tenerife. 
 
Tijdens onze vakantie van 8 dagen hebben we heel wat hotels kunnen bezoeken waarbij het handig was om ons met de huurwagen te verplaatsen. Echter, we hebben ook leuke daguitstappen gemaakt. Zo zijn we naar de Teide geweest, dit uitstapje mag niet ontbreken als je op Tenerife bent. Door de ongelimiteerde kilometers konden we gaan en staan waar we wilden. Dus op naar Santa Cruz en Puerto de la Cruz. Onderweg stopten we bij kleine dorpjes. Zo vrij als een vogel ben je als je met een huurwagen op pad bent. 
 
Voor wie nog twijfelt en niet graag in de massa staat, of als je liever niet met onbekenden op de foto’s wil staan, huur bij je reservatie meteen een huurwagen erbij. Je hebt de beste voorwaarden én de voordeligste prijzen. En je huurt all-in dus alle verzekeringen zijn inclusief. Het enige wat je nodig hebt, is je rijbewijs en voor de meeste auto’s ook een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Met een huurwagen zie je nog net iets meer van de wereld.

- Door Eveline Vermeulen
 

Bieke Offermans van Selectair Brasschaat Travel ontdekt met huurwagen van Sunny Cars Kreta

Kreta is een populaire vakantiebestemming waar je je ogen blijft uitkijken. Gemakkelijk vul je hier een dag of 8 met strand, steden en het opsnuiven van cultuur. Maar daar krijg je natuurlijk honger van. Daarom smullen wij tijdens onze reis in taverna’s en stappen we in de huurwagen voor een avontuurlijke roadtrip.
 
Wat een comfort: een rechtstreekse vlucht van Antwerpen naar Heraklion met TUI Fly. En ook het ophalen van de huurwagen verloopt super vlot dankzij Sunny Cars. Bij boeking van de huurwagen kozen wij voor de optie ‘desk at airport’. Het huurcontract lag ingevuld klaar en we vertrekken zorgeloos dankzij de all-in autohuur. Alle verzekeringen zijn inbegrepen, zelfs dekking van glas-, banden-, bodem- en dakschade. Onze reis kan beginnen!
 
We verblijven op Kreta in Kapsaliana Village hotel, een kleinschalige hotel waar het het accent ligt op klasse en authenticiteit. Idyllisch gelegen tussen olijfgaarden en pijnbomen, een prachtige afgelegen locatie met een uitstekende keuken. Het klooster van Arkadi mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Kreta en wij hebben het geluk dat wij deze te voet vanuit ons hotel kunnen bezoeken. Voor Kretenzers is dit klooster zowat het bedevaartsoord bij uitstek, vanwege hun geloof, maar vooral voor het verzet tegen de Turken.
 
Sunny2go
Sunny2go was onze persoonlijke reisassistent tijdens de vakantie. We wilden de vakantie beleven als een local en geen enkel hoogtepunt missen. Leuke tip: go west! We navigeren naar de hippe havenstad Chania met zijn strandpromenade. De kleurrijke en bruisende oude haven heeft de afgelopen jaren een flinke opknapbeurt gehad. En wat een romantiek, gewoon op een bankje gaan zitten en naar de zonsondergang kijken. Dat kan allemaal in deze stad.
 
Hello beautiful Marathi Beach, zo’n 15 minuten rijden van Chania-stad. Marathi is beschermd tegen wind en golven en maakt het samen met het zachte zandstrand ideaal om neer te ploffen in een strandstoel. Ik deed dit met een boek en een verfrissend drankje. Via Sunny2go chatten we met de conciërgeservice en vragen we enkele tips voor lokale restaurants. We sluiten de dag dan ook af met een tip van de conciërge en genieten met een lekker warm zonnetje van een frisse Griekse salade: de eenvoud zelve met ingrediënten als tomaat, komkommer, olijf, ui, feta en olie.
 
Snel de huurwagen in
Rondrijden in Kreta is best wel vermoeiend door het bergachtige binnenland. Gelukkig hadden we via Sunny Cars gekozen voor de optie extra bestuurder. Een aanrader, want zo konden we het rijden afwisselen. De ongelimiteerde kilometers via Sunny Cars zorgen er dan weer voor dat we onbezorgd nog meer van het eiland konden ontdekken. We plannen met onze Skoda dan ook een rit naar het meer van Kournas. Dit meer is het enige natuurlijke meer op Kreta. Hier hebben we ons sportief uitgeleefd op het water met kleurrijke waterfietsen. Oef… gelukkig geen beroep hoeven doen op de 24/7 support van de autohuurspecialist, alles verloopt vlekkeloos.
 
Taverna tips
Een adresje dat absoluut een bezoek verdient, is Taverna Dialeskari. Het is een eenvoudig eethuis met een prachtige ligging. We hebben hier de meest praktische weg gekozen, namelijk een boottripje van 20 minuten varen naar de kiezelbaai van Marmara. De baai met kristalhelder, azuurblauw water is een van de mooiste plaatsen op Kreta. In de Taverna serveren ze seizoensgebonden lekkernijen. Wij kozen voor lam met geroosterde aardappelen. Eindigen doe je hier met een Sfakiani pita-pannenkoek en een leuk fotomoment met de eigenaar.
 
De laatste dag van onze vakantie spenderen we in Plakias. Vanuit het noorden daal je af via kronkelige wegen naar het zuiden. Er hangt hier een gemoedelijke sfeer. Geen luide muziek of feestjes, maar focus op de zee. Heerlijk relaxen hier, net wat we nodig hadden.

- Door Bieke Offermans
 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Selectair De Reispas

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Pas 116
2440 Geel