Brazilië: Verrassend Bahia

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Bahia is één van de grootste staten van Brazilië en biedt een mooie mix van natuur, cultuur en prachtige stranden. De historische wijk Pelourinho in Salvador de Bahia en het stadje Cachoeira behoren tot de best bewaarde koloniale centra van het land. Chapada Diamantina is een verrassend natuurgebied met indrukwekkende tafelbergen, canyons, watervallen en grotten dat je op een actieve manier verkent. Relaxen doe je in het levendige en gezellige badplaatsje Praia do Forte.

Jouw reisschema

Dag 1

Vlucht naar Salvador De Bahia

Bij aankomst privétransfer naar je hotel. Je verblijft in de levendige Rio Vermelho buurt aan de zeekant.

Dag 2

Salvador de Bahia

In de voormiddag bezoek je de Cidade Alta, het hoger gelegen deel van Salvador de Bahia. Je wandelt door de nauwe kronkelstraatjes langs koloniale huizen beschilderd in de typische pastelkleuren en neemt de drukke maar aangename sfeer van de buurt op. In de namiddag bezoek je de Cidade Baixa met de pittoreske haven en de Basilica do Senhor de Bonfim, één van de belangrijkste heiligdommen van Brazilië. De Monserrat wijk biedt prachtige uitzichten over de stad.
 

Dag 3

Cachoeira

Vandaag bezoek je het historische stadje Cachoeira gelegen aan de Paraguaçu rivier. Het prachtige koloniale centrum werd uitstekend bewaard en een wandeling door dit aantrekkelijke stadje neemt je mee terug in de tijd. Na de lunch in een lokaal restaurant, kun je nog op eigen houtje het stadje verder verkennen. In de namiddag keer je terug naar Salvador de Bahia.
 

Dag 4

Salvador De Bahia - Lençois

Privétransfer naar het stadje Lençois vlakbij het nationaal park Chapada Diamantina. Rit: 450 km, duur ongeveer 7 uur (alternatief: comfortabele lijnbus). Lençois is een aangenaam stadje met een klein historisch centrum. In de namiddag maak je een eerste wandeling met een lokale gids in de omgeving van Lençois. Je wandelt langs de rivier naar de kleine watervallen en natuurlijke poelen tot het uitkijkpunt over de vallei.  

Dag 5

Chapada Diamantina - Cachoeira Da Fumaça

Vroege transfer naar Vale do Capoa waar de wandeling begint naar de waterval Cachoeira da Fumaça, één van de meest adembenemende uitkijkpunten van de Chapada Diamantina. Na een korte klim van ongeveer 45 minuten wandel je over een plateau tot de waterval die een prachtig zicht biedt op de canyons. Na een picknick daal je en keert terug naar Lençois. Onderweg wordt er gestopt om een frisse duik te nemen in één van de natuurlijke poelen.  

Dag 6

Chapada Diamantina

De eerste stop is de Rio Mucugezinho en de Poço do Diabo, een natuurlijke poel onder één van de watervallen die het gebied rijk is. Daarna rijd je verder tot de Pai Inacio. Na een korte klim geniet je van het uitzicht over de vallei die gedomineerd wordt door de drie tafelbergen Tres Irmaos. Daarna bezoek jede indrukwekkende grotten van Lapa Doce en Gruta Azul om op het einde van de namiddag te relaxen in het koele water van de Pratinha rivier.

Dag 7

Chapada Diamantina

Vrije dag om te genieten van het stadje Lençois of nog een wandeling te maken. We raden de wandeling aan langs de Rio Preto aan de voet van de Tres Irmaos of de Vale do Pati.

Dag 8

Chapada Diamantina - Salvador De Bahia - Praia Do Forte

Privétransfer naar Salvador de Bahia en Praia do Forte (alternatief: comfortabele lijnbus en privétransfer van Salvador naar Praia do Forte).

Dag 9

Praia Do Forte

Praia do Forte is een aangenaam en levendig vissersdorpje met enkele fraaie stranden omzoomd met duizenden kokosnootpalmen. In het dorpje bevindt zich het Tamar project dat de reuzenschilpadden beschermt, een bezoek waard! Vrij verblijf.

Dag 10

Praia Do Forte

Vrij verblijf.

Dag 11

Praia Do Forte

Vrij verblijf.

Dag 12

Praia Do Forte - Terugvlucht

Op tijd voor uw terugvlucht wordt u naar de luchthaven van Salvador de Bahia gebracht.

Dag 13

Aankomst Europa

Travel Sensations
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

3465

vluchten inbegrepen
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Internationale vluchten

 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie brochure

 • Transfers en vervoer in privévoertuig met gids

 • Vermelde uitstappen met Engelstalige privégids, toegangsgelden inbegrepen

 • Vermelde overnachtingen of evenwaardig

 • Verzorgde reisdocumenten

 • Vermelde maaltijden (B: ontbijt, L: lunch, D: diner)

 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven

 • Reisverzekeringen

 • Al wat niet duidelijk vermeld staat in 'Inbegrepen'

-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.