Beleef het WK wielrennen in Innsbruck

Groepsreizen

Reis naar het wielerevenement van het jaar: de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg. In 2018 vinden de wedstrijden plaats tussen Kufstein en de Tiroolse hoofdstad Innsbruck, waardoor Oostenrijk voor de derde keer gastheer is van het WK. Op deze reis woon je de belangrijkste wedstrijden bij, met als hoogtepunt het WK heren. Je uitvalsbasis is het charmante en typisch Tiroolse dorpje Fulpmes, op zo’n 20 km van het centrum van Innsbruck.
 

Het hotel

In Fulpmes verblijf je in Sporthotel Cristall, rustig gelegen aan de bergwand en onlangs gerenoveerd. Alle kamers zijn uitgerust met satelliet-tv, een eigen badkamer met bad of douche, haardroger, telefoon, tv, safe, en een balkon met uitzicht op het Stubaital. Sporthotel Cristall beschikt over een spa, verschillende sauna's en een speeltuin voor de kinderen.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Affligem – Fulpmes

Je vertrekt om 6u. Via Lummen rijd je naar Aken, met onderweg een koffiepauze. Langs Frankfurt ga je richting Würzburg. ’s Middags geniet je van een vrije lunch. Over Nürnberg en München gaat de tocht naar de Oostenrijkse grens. Je rijdt door het Oostenrijkse Tirol naar Innsbruck en Fulpmes. Avondmaal en logies in Sporthotel Cristall.
 

Dag 2

Junioren dames en heren

Je geniet van het ontbijtbuffet in het hotel. Om 9u neem je een transfer naar het parkoers van de wegrit. Je woont vandaag de wedstrijd dames junioren bij (70,9km – 975 hoogtemeters). Vrije lunch langs de omloop. Na de middag blijf je voor de wedstrijd junioren heren (132,8km – 1916 hoogtemeters). Eén uur na aankomst van de wedstrijd rijd je terug naar Fulpmes voor je avondmaal en overnachting.
 

Dag 3

Heren U23

Om 9u neem je de transfer naar het parkoers van de wegrit. Hier heb je tijd om Innsbruck te bezoeken, met o.a. de dom, de Hofkirche, de Hofburg, de vermaarde Maria Theresienstrasse en het beroemde “Gouden Dak”, het symbool van de stad. Na een vrije lunch woon je de wedstrijd heren U23 bij (180,6km – 2910 hoogtemeters). Eén uur na aankomst van de wedstrijd ga terug naar Fulpmes voor je diner en overnachting.
 

Dag 4

Dames elite

Na het ontbijt neem je de transfer naar het parkoers van de wegrit. Je geniet van een vrije lunch langs de omloop. Daarna bekijk je de wedstrijd dames elite (156,7km – 2413 hoogtemeters). Eén uur na aankomst van de wedstrijd neem je de transfer terug naar Fulpmes voor je diner en logies.
 

Dag 5

Heren elite

Om 8u neem je de transfer naar het parkoers van de wegrit voor het hoogtepunt van het WK: de wedstrijd heren elite (259,4km – 4670 hoogtemeters), een selectief parkoers met de beklimmingen van de Gnadenwald (2,6km/gemiddeld 10,5%) en tijdens de 6 plaatselijke ronden o.m. de Axams, de Igls en de steile Gramartboden (2,8km/gemiddeld 11,5% met uitschieters tot 25%) waarna in dalende lijn wordt gereden naar de aankomst in Innsbruck.
 

Dag 6

Fulpmes – Affligem

Na je ontbijt rij je door de Innvallei naar de Duitse grens. Rond München gaat de tocht richting Nürnberg en Würzburg. Je geniet van een vrije lunch langs de snelweg. Via Keulen rij je naar Aken, hier hou je een avondstop. Over Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 22u.
 
Rantour
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

688

per persoon
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Vervoer per autocar
  • Alle transfers van en naar de omloop van het WK
  • 5 overnachtingen in halfpension
  • Lunch
  • Alle niet-vermelde diensten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.